Новите неща

April
2024

Летни странствания

April 2024
Мили хора, Тази година е на път да се осъществи една моя дългогодишна мечта: да прекарам цялото лято извън града - в пътуване, в изследване на нови места, посещения на музеи и галерии, в отделяне на време за истинска почивка и зареждане на артистичната душа. Пътешествието ми започва на 20 май и приключва в края на септември. Междувременно, разбира се, ще поработя над нови идеи за изложбения материал, който готвя за догодина наесен; над статии в блога и оптимизацията на сайта acrista.com - все неща, които не са моментално видими, но са безкрайно необходими и изискват време, съсредоточаване и търпение. Ако сте предвидили покупка на оригинална картина или принт през този период, моля да се свържете с мен и ще обсъдим как е най-удобно да стигнат до вас. През този период ще събирам поръчките ви за НеНалични принтове и ще се свързвам лично са вас, за да ви кажа опциите за изпълнение и получаване. Поръчки на оригинални картини ще приемам от края на м. октомври, какъв е процесът и останалите детайли ще откриете в тази статия на блога: Картина по поръчка - артистичното предизвикателство. През този период можете да следите блога ми acrista-cafe.com, където в раздела Пътешествия ще публикувам статии за пътуванията от лятото. За Youtube канала за пътешествия можете да се абонирате тук. Acrista Art Youtube каналът, където публикувам и по-дълги материали от процеса на създаване на картините, ви очаква тук. Ако пък все още не сте абонирани за нюзлетъра ми, сега е чудесно време да поправите това :). Формата за регистрация се намира в дъното на страницата или можете да се регистрирате с клиентски профил и оттам да управлявате абонамента си. Пожелавам спокойни, усмихнати и вдъхновяващи дни! Александрина
October
2023

Acrista Art Календар 2024

October 2023
Продължавам да създавам за вас елегантни арт продукти и съм изключително щастлива да ви представя“Време за поезия” - Аcrista Art календара за 2024 година. Желанието ми този път беше да ви изненадам с нещо ново и с екипа ми работихме по идеята да сътворим новия календар като малко арт бижу - красив, оригинален и същевременно практичен. Всички се нуждаем от повече красота и поетичност в дните си, затова създадохме календара като късче изящност за бюрото в офиса или удома, което винаги да е близо до вас, да ви зарежда, отморява и да носи усещане за артистизъм и поезия. За корицата на календара избрах детайл от картината “Морето в мен”, която е “облечена” в разкошен кадифен ламинат, а основата е в топъл перлен бронз. Календарът е с размер 29х18 см и съдържа 12 картини с размер 17 х 17 см. С цел оптимизиране на времето заявените календари ще бъдат разпращани на 12 декември и 20 декември. Тиражът не е голям, така че не оставяйте за последния момент :) Заявете бройки през сайта или като ми пишете на съобщения.
February
2023

Представяне на серия "20 малки чудеса"

February 2023
Огромни благодарности на всички гости, които станаха част от представянето на изящно-декоративната серия “20 малки чудеса”, създадена специално за 20-годишнината на марката Acrista Art. Нарисувана импулсивно, почти на един дъх, серията се роди от огромното ми желание и ентусиазъм да създам нещо ново и то - с почти детско любопитство към експеримента и креативността в най-чистата й форма. Мини чудесата са симбиоза между приложното и изящното, те са украсени със силен релеф, структурна паста, вградени елементи, бижута, морски съкровища и ефектна комбинация на акрил - металик с маслени бои. Обгърнати са от стилни одежди от черен мат и са поставени зад почти невидимо музейно стъкло. Представянето им се състоя в елегантната и вдъхновяваща атмосфера на Astella Home, където се разговорихме приятно нa чаша ароматно кафе в съботния следобед и всички бяхме единодушни, че Малките творения задължително трябва да се разгледат наяве, за да се усети истинската им сила и очарование. Специални благодарности на Астела Хоум за любезно предоставеното за събитието пространство. Малките чудеса, които все още са налични, ще можете да разгледате наяве, ако посетите ателието ми за клиенти в кв. Гео Милев, а за покупки посетете раздел Портфолио/Оригинални картини тук на сайта. Благодаря и на Мариета Спасова, която се погрижи за прекрасните фотографии по време на представянето. Серията “20 малки чудеса” посвещавам на Марги, моята майка, която ни напусна неочаквано в края на месец януари 2023, но успя преживе да види малките красоти и ме подкрепяше докрай в реализацията на проекта.
November
2022

Картината “Декември” подкрепи “Вечер на Добродетелите”

November 2022
Щастлива съм да споделя, че по покана на Фондация "За Нашите Деца" се присъединих като дарител към 13-тото издание на Вечер на Добродетелите и картината “Декември” стана част от благотворителния търг на събитието с водещ Игор Марковски. Вечер на добродетелите се проведе на 31 октомври 2022 г. в Sofia Event Center. За 13-и път вечерта събра на едно място над 250 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Патрон на събитието бе Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. В името на детското щастие и надежда по време на Вечер на добродетелите „Пазители на детството“ бяха събрани над 230 хиляди лева. 100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“, които ще подкрепят над 2500 деца и семейства през 2023 г. Снимковият материал е любезно предоставен от Фондация “За нашите деца”, автори на фотографиите са Стефан Петранов и Мариана Стоичкова - Айзаксън.
February
2022

Acrista.com с изцяло нова визия

February 2022
Вярно е, че ни отне доста време, но съм щастлива да споделя, че изцяло обновеният сайт acrista.com вече е готов и ви каня да го посетите и разгледате, и да ми изпратите обратна връзка. Добавихме много нови раздели и фукционалности, но най-важната промяна е, че сайтът вече е електронна галерия, в която можете да закупите оригинални картини и налични принтове, да поръчате изработка на принтове, които не са налични, в желан от вас размер, да поръчате ваучери за подарък и да се насладите на още много възможности и качествено съдържание. Ако забележите нещо, което не работи както трябва, моля да ми изпратите принтскрийн и инфо на кой браузър сте и дали тествате на десктоп или мобилна версия. Така ще ми помогнете да изчистим малките проблемчета, които винаги съпътстват големите проекти :) Огромни благодарности на екипа, който работи неуморно много месеци наред, за да създадем съвременен и елегантен продукт, който професионално и с внимание към детайла изцяло въплъщава визията ми за марката Acrista Art. Очаквайте поредицата от видео материали, в която разказвам за новостите по раздели. Вече е по-лесно отвсякога да (си) подарявате изящност!
December
2021

Елегантен интериор с мои картини

Като художник винаги съм щастлива, когато моите картини намират дом в обстановка, близка до собствените ми естестически усещания. Затова с особено удоволствие ви представям този елегантен и модерен интериор, в който реализирах не само комбинация от оригинални картини и принтове, но и най-голямото си маслено платно досега. Почти абстрактният морски пейзаж “Прераждане” рисувах специално за цветната акцентна стена в отвореното пространство на хол, трапезария и кухня. Тъй като интериорът имаше нужда от още “стопляне”, се спряхме на преобладаващо карамелени тонове за картината. Собствениците на жилището имат позитивно отношение към комбинирането на оригинали и репродукции, затова в хола добавихме и два принта върху платно: на “Нежна” и “Сред звездите”, които допълниха естествено формиралите се ниши след разполагането на мебелите. За спалнята отново на цветна стена избрахме кадриран принт на “Морето в мен”, който кореспондира с наситеното океанско зелено на леглото. Проектът беше реализиран между декември 2020 и април 2021.
January
2020

Мезонет с мои оригинали

Постепенното придобиване на произведения на изкуството с вкус и отношение може да доведе до изключителен визуален резултат. Добър пример за това е новият дом на мои клиенти, които в предишното си жилище вече имаха 4 оригинални мои картини - маслено платно и три сухи пастела. Докато изпълняваха интериорния проект на новия си мезонет, дело на Rejin Design, клиентите придобиха още 2 мои картини с маслени бои - едното платно украси втората семейна спалня, а второто - с размер 120 х 100 см, се превърна в основен арт акцент за трапезарията. Трите пастела прерамкирахме, за да са в тон с медния ефект на широкия профил и осветителните тела. Резултатът е елегантна артистичност, в хармония с усещането за въздушност, заложено от интериорния дизайнер във всички помещения на жилището. Благодаря на клиентите за доверието и за избора на мои творби за техния красив и уютен дом! Щастлива съм, че картините допълват прекрасната атмосфера, на която се наслаждават всеки ден.
October
2019

Acrista Art календар за 2020

October 2019
С голямо вълнение ви представям първия голям календар с мои картини, който нарекох “Мечтано време”. Стремя се всеки Acrista Art продукт да е елегантен, с интересна концепция и с изключително качество, затова с екипа ми създадохме не просто календар, а истинско естетическо преживяване! “Мечтано време” съдържа 13 картини върху картон с ефект на платно. Като необичаен елемент в дизайна добавихме още 12 страници от паус с ръчно рисувани от мен скици, които подсказват картината за следващия месец. Календариумът е семпъл и изчистен, като акцентът е върху творбата и настроението, което тя носи. Дизайнът на календара замислихме така, че да има и практическо приложение. След края на всеки месец или в края на годината бихте могли да рамкирате избрани от вас картини, да ги аранжирате в дома или офиса си или дори да ги подарите. Календарът ще е с цена 50 лв, но ако заявите и предварително заплатите своите бройки до 30 октомври, цената ще е с 10% отстъпка. Заявените бройки ще бъдат разпращани от началото на ноември. Не забравяйте, че “Мечтано време” ще е изключително подходящ за подарък и с него може да зарадвате близки, приятели и колеги за предстоящия празничен сезон. Подарете (си) изящност!
November
2018

Участие в конференцията Women. Speak. Live. 2018

November 2018
Да бъда част от конференцията Women. Speak. Live. беше едновременно удоволствие, предизвикателство и удовлетворение. В панела “Високо в небето: мечтите на смелите”, в който гостувахме с Лидия Русева, Ръководител полети, си говорихме за това, кога сме “високо в небето”, променят ли се мечтите ни през годините, какви са митовете и клишетата, предизвикателствата и ограниченията на професиите ни, кога сме смели, и наред с много други неща, има ли формула за успех, която сме формулирали за себе си. Women. Speak. Live. е събитие, в което си дават среща едни от водещите гласове на жените-лидери в света на бизнеса, предприемачеството, културата и политиката в България. То е източник на вдъхновение, подкрепа и свързване по между им, за да се превърне в основа за надграждане на тяхната увереност, лидерски потенциал и бизнес нюх. Благодаря на организаторите за поканата за участие!
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK