Интервю за кариерния път

Лили Георгиева, която консултира дамите как да създадат ясна визия за кариера, носеща радост и удовлетворение, ме покани да си поговорим за кариерния път и промените по него. Ето какво се получи:

"Вече дванайсет години се изявяваш като художник, но известен брой от тях работеше в офисна среда и то в ИТ компании - съвсем друга сфера. Кое те накара да се замислиш за промяна и как се случи тя?
Да имаш работа на пълен работен ден е практика за повечето художници навсякъде по света. Това им помага да се издържат, докато паралелно се развиват и като артисти. При мен в началото рисуването балансираше стреса от работата в изключително напрегната и динамична среда, а с времето ставаше все по-сериозно занимание: успоредно движех проекти, изложби, рисувах вечер след работа или през уикенда. С годините и смяната на компаниите започнах да намирам все по-малко смисъл в “дневната” работа, нещо повече - фрустрацията нарасна до размери, които трудно се тушираха от “удовлетворението от предизвикателството да се справиш” или от заплатата и ми стана ясно, че предстоят сериозни промени.
От друга страна работата в офисна среда за мен имаше сериозни преимущества - тя ме научи на много неща, които са полезни в реализацията ми като художник. Затова често и клиентите забелязват, че не съм “типичният” артист - аз съм доста организирана, дисциплинирана, имам ясна визия как искам да се реализирам. В този смисъл бизнес основата, която работата в различни по големина компании ми даде, е незаменима."

 

Цялото интервю можете да прочетете на блога ми.

Loading...
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK