Статия в "Жената днес"

Статия за мен в новия брой на Жената днес (май/юни 2011), написана от прекрасната Милена Вълканова. Ето малък откъс от “Опитомяване на магията”:


"(...) Откъде намира толкова енергия да награждава всяка една минута от скъпоценното си време със смислени действия? Тя е малката, крехката, нежната, слънчевата Силна Алекс. Тя е жената, жадна да се въплъти във всички измерения на женското, да изпита всичките му форми и да изиграе всичките му роли. Ако може. За нея женското е: „Неподозирана сила, всекидневна магия, шеметна непредсказуемост, щипка лудост, пурпурна страст, контрастна емоция, нежна мелодия, бленувана загадъчност, устойчивост, отдаденост, интуиция... Разнопосочност, многопластовост, начало на живота. Всички сезони едновременно. Мъдрост. Обич. Поезия. Всичко това може да бъде открито в един-единствен женски поглед. В едно-единствено лице.”

И честно казано, не мога да си представя по-женски материал за изразяване на нейния емоционален свят от пастела. Създава ми усещане за искреност, чистота, непретенциозност. Той е мек и топъл като прегръдката на шал от пашмина. Казва ми, че „не е толкова популярен материал, но в много от случаите клиентите дори не питат какъв материал е това. Тях ги интересуват по-скоро емоцията и цветовете, не средството, с което са постигнати.” А пастелните пигменти не остаряват, затова картините остават свежи като цвят и в състоянието, в което са напуснали статива. Независимо от годините. Също като жената Алекс, която има непрекъснат достъп до вечния извор на млада, творческа женска енергия в себе си!"

Loading...
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK