Новите неща

November
2022

За празничния сезон

November 2022
Предстои най-магичното време от годината, когато си подаряваме мигове на вълшебство, красота и изящност. И през този сезон се надявам заедно да донесем радост на близките на сърцето ви с творенията, които създавам с много любов и внимание. В ателието за клиенти ви очакват оригинални картини и принтове върху платно, които ще подготвя за вас в елегантна празнична опаковка. Не по-малко красота ще донесат елегантните ваучери за подарък, които са придружени от ръчно украсени пликове и са на избрана от вас стойност. Ордери за Картините с опция за принт ще има на 15 ноември, на 1 и 15 декември. Aко принтовете са за подарък за Коледа и трябва да са при вас най-късно на 23 декември, трябва да ги поръчате за ордера на 1 декември, за да стигнат до вас навреме за празника. През този период ще се радвам да ви посрещна в уютната атмосфера на ателието за клиенти, но и ще имате възможност както досега да получите избраните картини и ваучери за подарък до удобен за вас адрес. Светъл, спокоен и усмихнат празничен сезон!
November
2022

Картината “Декември” подкрепи “Вечер на Добродетелите”

November 2022
Щастлива съм да споделя, че по покана на Фондация "За Нашите Деца" се присъединих като дарител към 13-тото издание на Вечер на Добродетелите и картината “Декември” стана част от благотворителния търг на събитието с водещ Игор Марковски. Вечер на добродетелите се проведе на 31 октомври 2022 г. в Sofia Event Center. За 13-и път вечерта събра на едно място над 250 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Патрон на събитието бе Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. В името на детското щастие и надежда по време на Вечер на добродетелите „Пазители на детството“ бяха събрани над 230 хиляди лева. 100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“, които ще подкрепят над 2500 деца и семейства през 2023 г. Снимковият материал е любезно предоставен от Фондация “За нашите деца”, автори на фотографиите са Стефан Петранов и Мариана Стоичкова - Айзаксън.
February
2022

Acrista.com с изцяло нова визия

February 2022
Вярно е, че ни отне доста време, но съм щастлива да споделя, че изцяло обновеният сайт acrista.com вече е готов и ви каня да го посетите и разгледате, и да ми изпратите обратна връзка. Добавихме много нови раздели и фукционалности, но най-важната промяна е, че сайтът вече е електронна галерия, в която можете да закупите оригинални картини и налични принтове, да поръчате изработка на принтове, които не са налични, в желан от вас размер, да поръчате ваучери за подарък и да се насладите на още много възможности и качествено съдържание. Ако забележите нещо, което не работи както трябва, моля да ми изпратите принтскрийн и инфо на кой браузър сте и дали тествате на десктоп или мобилна версия. Така ще ми помогнете да изчистим малките проблемчета, които винаги съпътстват големите проекти :) Огромни благодарности на екипа, който работи неуморно много месеци наред, за да създадем съвременен и елегантен продукт, който професионално и с внимание към детайла изцяло въплъщава визията ми за марката Acrista Art. Очаквайте поредицата от видео материали, в която разказвам за новостите по раздели. Вече е по-лесно отвсякога да (си) подарявате изящност!
July
2015

Интервю за кариерния път

July 2015
Лили Георгиева, която консултира дамите как да създадат ясна визия за кариера, носеща радост и удовлетворение, ме покани да си поговорим за кариерния път и промените по него. Ето какво се получи: "Вече дванайсет години се изявяваш като художник, но известен брой от тях работеше в офисна среда и то в ИТ компании - съвсем друга сфера. Кое те накара да се замислиш за промяна и как се случи тя? Да имаш работа на пълен работен ден е практика за повечето художници навсякъде по света. Това им помага да се издържат, докато паралелно се развиват и като артисти. При мен в началото рисуването балансираше стреса от работата в изключително напрегната и динамична среда, а с времето ставаше все по-сериозно занимание: успоредно движех проекти, изложби, рисувах вечер след работа или през уикенда. С годините и смяната на компаниите започнах да намирам все по-малко смисъл в “дневната” работа, нещо повече - фрустрацията нарасна до размери, които трудно се тушираха от “удовлетворението от предизвикателството да се справиш” или от заплатата и ми стана ясно, че предстоят сериозни промени. От друга страна работата в офисна среда за мен имаше сериозни преимущества - тя ме научи на много неща, които са полезни в реализацията ми като художник. Затова често и клиентите забелязват, че не съм “типичният” артист - аз съм доста организирана, дисциплинирана, имам ясна визия как искам да се реализирам. В този смисъл бизнес основата, която работата в различни по големина компании ми даде, е незаменима." Цялото интервю можете да прочетете на блога ми.
May
2011

Статия в "Жената днес"

May 2011
Статия за мен в новия брой на Жената днес (май/юни 2011), написана от прекрасната Милена Вълканова. Ето малък откъс от “Опитомяване на магията”: "(...) Откъде намира толкова енергия да награждава всяка една минута от скъпоценното си време със смислени действия? Тя е малката, крехката, нежната, слънчевата Силна Алекс. Тя е жената, жадна да се въплъти във всички измерения на женското, да изпита всичките му форми и да изиграе всичките му роли. Ако може. За нея женското е: „Неподозирана сила, всекидневна магия, шеметна непредсказуемост, щипка лудост, пурпурна страст, контрастна емоция, нежна мелодия, бленувана загадъчност, устойчивост, отдаденост, интуиция... Разнопосочност, многопластовост, начало на живота. Всички сезони едновременно. Мъдрост. Обич. Поезия. Всичко това може да бъде открито в един-единствен женски поглед. В едно-единствено лице.” И честно казано, не мога да си представя по-женски материал за изразяване на нейния емоционален свят от пастела. Създава ми усещане за искреност, чистота, непретенциозност. Той е мек и топъл като прегръдката на шал от пашмина. Казва ми, че „не е толкова популярен материал, но в много от случаите клиентите дори не питат какъв материал е това. Тях ги интересуват по-скоро емоцията и цветовете, не средството, с което са постигнати.” А пастелните пигменти не остаряват, затова картините остават свежи като цвят и в състоянието, в което са напуснали статива. Независимо от годините. Също като жената Алекс, която има непрекъснат достъп до вечния извор на млада, творческа женска енергия в себе си!"
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK