»  Къде да разгледам / закупя картини
Картини в оригинал можете да разгледате и закупите в ателието ми в София.
Изпращам адреса, когато уточним ден и час за посещение. За целта можете да се свържете с мен в раздел: "Контакти".
Ателието приема посетители само с предварително уговорени часове, то не е с точно установено работно време, както магазините и галериите. Това ми дава възможност да творя и работя спокойно и да обръщам персонално внимание на всеки посетител. Затова пък вие имате възможност да заявите час за посещение вечер до 20ч и в събота.

Репродукции (принтове) на Acrista картини можете да разгледате и поръчате в ателието ми, както и в:
- Aтелие за рамки Арковна, София ул. Шипка 6, пон-пет 10-19ч.; събота 10-17ч.
»  Как мога да закупя картина
Най-бързият начин да закупите Acrista картини е да разгледате картините в раздела "Портфолио". С помощта на филтрите в дъното на страницата можете да изберете материал, наличност, размер, гама.
Бутончето Купи под наличните картини ще ви покаже цената, а след изпратено запитване аз ще се свържа с вас.
Другият начин е да ми позвъните и да ми кажете коя картина сте си избрали. За поръчка на картина е желателно да направим среща в ателието, а за хората извън София, да се чуем или пишем на е-мейл за детайли. За "Контакти >>"
»  Как мога да поръчам картина
Поръчката на картина означава да споделите с мен коя от вече създадените картини ви е докоснала като цветове, композиция и емоция, за да нарисувам картина специално за вас.
Поръчките не са копия на вече продадени картини, те са базирани на тях, но са със собствено излъчване и визия.
Процесът изглежда така: първо обсъждаме сюжет (например женска фигура или фламенко серия), уточняваме гама, размер и цена и правя малък идеен проект за визуализиране.
След като одобрите скицата, заплащате 50% от уговорената цена.
След като завърша оригинала и го одобрите, аз рамкирам, а вие превеждате останалата част от сумата.
В момента приемам само поръчки с маслени бои като срокът за изпълнение е не по-малко от 30 работни дни и то, когато няма приети други поръчки за този период.
»  Какви са цените на картините
В момента цените на наличните картини в оригинал са между 350 и 2900 лв, като сумите над 500 лв. могат да бъдат заплащани на два пъти в два последователни месеца, а тези над 1000 лв. - по допълнително договаряне на броя вноски.

Цените на картините по поръчка започват от 500 лв. В момента изпълнявам само поръчки с маслени бои. При специфичните поръчки условията зависят от конкретния случай.

Цените варират в зависимост от сложността на сюжета, срока на изпълнение и вида рамкиране.
»  Какво е принт и защо се прави
Репродукциите, наричани още принтове, са висококачествен отпечатък на дадено изображение върху платно (канава).

Принтовете на Acrista картини върху висококачествена памучна канава се получават от клиента на подрамка и с окачване.

Обикновено принтовете са в ограничен тираж и са предимно на продадени оригинални картини. На френски език терминът, който се използва, е Giclee.

Принтовете се добавят в портфолиото на художника по няколко причини:

- допълване на приходите, за да може артистът да продължава да прави това, което обича

- за да се даде възможност на хората с по-ниски доходи да си позволят да закупят и/ или подарят изкуство

- възможност за реализиране на арт проекти в публични пространства (офиси, болници) с изкуство, което е с по-ниска себестойност.

Почистването на принтовете да се извършва само чрез забърсване със суха памучна кърпа.
»  От кои картини мога да поръчам принт и в какви размери
Acrista принтове може да поръчате от избрани картини. Поръчки за принтове се приемат постоянно, но ордери към печатницата се правят на всяко 1 и 15 число на месеца. Поръчките за принтове се изпълняват за 10 работни дни.
Това включва отпечатване, поставяне на платното върху подрамка и доставка. Получаването на готовите принтове става по куриер, за сметка на получателя или от ателие за рамки Арковна, ул. Шипка 6.

Принтове върху канава:
"Филтър на картините, от които можете да поръчате принт върху платно"

Размер и цена се изпращат при запитване за конкретна картина.

За поставяне на външен профил рамка, за комбиниране на 2 или повече принта в една рамка, за кадриране на картина и/или посещение на място за консултация и аранжиране на конкретни пространства, моля да се свържете с мен за обсъждане на детайли.
»  Мога ли да запазя картина
Да, можете да запазите картина, но за период не повече от 20 дни. Запазването става с депозит на 20% от цената на картината.
Ако след изтичането на тези 20 дни, не изплатите остатъка от сумата, картината се обявява за налична, а депозитът се задържа за пропуснати ползи.
»  Възможно ли е изпращане по куриер
Да, възможно е. Куриерската компания, с която работя, ще достави до дома или офиса ви избраните от вас картина в оригинал или принт с опция за преглед.
Оригиналните картини над 500 лв се доставят за сметка на Акриста Арт в рамките на страната, оригиналите под 500 лв и принтовете се изпращат за сметка на получателя.
За чужбина изпращането се договаря за конкретния случай.
»  Рисувате ли портрети на реални хора
Не, не рисувам портрети на реални хора. Не съм портретист в класическия смисъл на думата, предпочитам при рисуването на образи да имам свобода без търсене на конкретна прилика, което ми дава възможност да изразя желаната от мен емоция.
»  Мога ли да използвам изображение на картина
Зависи за какво желаете да я използвате.
Ако имате желание да използвате моя картина за корица на книга, етикет, или друг продукт, свържете се с мен www.acrista.com/contacts, за да обсъдим детайли.
Ако искате да направите моя картина профилна снимка във FB, да я споделите или препратите, разбира се, нямам нищо против, стига да посочвате сайт, име на художника или страница във ФБ.
Всички останали случаи от типа копиране на картина 1:1, продажба на гоблени с моя картина, ползване на изображение за декупаж, квилинг, уебсайтове, без изрично разрешение, са крайно недопустими и с тях обикновено се заема адвоката ми.
»  Мога ли да избера картина за подарък
В ателието можете да изберете не само картина в оригинал, но и репродукции (принтове) с различни размери, "Acrista каталог", ръчно изработени картички.
Ателието предлага безплатна опаковка на подаръка в елегантна хартия.
»  Правите ли курсове по рисуване
Не, не предлагам курсове. Времето е много ограничен ресурс, а ежедневието е твърде динамично, затова засега не предвиждам курсове в ателието.
»  Какво представляват Acrista Art ваучерите за подарък
Acrista аучерите за подарък са подходящи, когато сте решили да зарадвате любим човек или колега с артистичен подарък, който да изберат сами в ателието.

Стойността на ваучерите се посочва по ваш избор, а в случай, че получателят на ваучера избере картина с по-висока стойност, може да доплати остатъка.

Ваучерите са безсрочни и с тях получателят може да се възползва както от налични картини и принтове, така и да направи поръчка (например на репродукция) на стойността на ваучера.


Ваучерите са украсени с принтове на картини и са комбинирани с елегантен плик с ръчно рисувани елементи.

Те могат да стигнат до вас и по куриер, като изпращането е за сметка на получателя.

С Acrista Art ваучера подарявате на приятели и колеги не просто възможност да изберат емоцията, близка до сърцето им, но и удоволствие за сетивата - посещение в творческата атмосфера на ателието.